Promenite veličinu slova
     
27. april 2013. | 12:35 → 17:50 | Izvor: Tanjug

Dvojici Srba osumnjičenih za špijunažu 30 dana pritvora

PRIŠTINA -

Osnovni sud u Gnjilanu je odredio po 30 dana pritvora Saši Nikoliću i Daliboru Đorđeviću koji su juče uhapšeni pod sumnjom da su špijunirali objekte Kosovskih bezbednosnih snaga, piše portal koha.net.

Kako piše portal Koha.net sudija Osnovnog suda u Gnjilanu Iljmi Dalipi je nakon saslušanja odredio meru pritvora od 30 dana za Nikolića i Đorđevića iz sela Koretište u opštini Novo Brdo.

Tanjug (Boki)

Pritvor je određen na zahtev tužioca iz Osnovnog tužilaštva za teška krivična dela u Gnjilanu.

Kosovska policija juče je saopštila da je privela dvojicu Srba na ispitivanje pošto je "otkrila da fotografišu kasarne Kosovskih bezbednosnih snaga na jugoistoku Kosova".

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila privođenje Nikolića i Đorđevića, dva radnika opštine Gnjilane i apelovala na međunarodnu zajednicu da ispita taj slučaj i da se nevino privedeni Srbi oslobode.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su saopštili da su Đorđević i Nikolić pripremajući dokumentaciju za javne radove, čišćenje rečnog korita i divlje deponije, slikali mesto koje se nalazi nekoliko stotina metra od stare kasarne.

"Upozoravamo da je bezbednost Srba ponovo ugrožena i apelujemo na međunarodnu zajednicu da ovaj slučaj ispita i oslobodi nevino privedene Srbe", navedeno je u saopštenju.

Prištinski mediji su danas preneli izjavu portparola policije u Gnjilanu Ismeta Hašanija da su pritvoreni priznali da su slikali pored ostalih i kasarnu BSK, ali da nisu rekli zbog čega su to radili.

Podeli vest sa prijateljima:
SRODNE VESTI
Komentari
Broj komentara 1
 
gerila  27. 04. 2013. 23:19
Samo su osumnjiceni a 30 dana pritvora, u isto vreme za pokusaj ubistva Albanci pusteni kuci. Ne znam sta bi to Kosovske bezbednosne snage trebale imati da je vredno spijunaze, jedino ako Amerikanci nisu tajno doneli raketni stit.
Trenutno stanje
Novi Sad
9
°C
1009mb
2m/s